Треньорът на ЦСКА Саша Илич има намерение да въведе сериозни промени в тима. Показва го както с желанието си за много по-агресивен и офанзивен футбол, така и с постоянните си изисквания за привличане на нови класни играчи, които да повишат качеството на състава.

Освен това обаче сърбинът предприема и сериозна реформа, като закотвя на пейката Жеферсон, който бе твърд титуляр в последните два сезона, откакто бе преквалифициран в опорен полузащитник, пише "Тема:Спорт".

Бразилецът бе резерва в първия кръг на шампионата срещу Арда, като се появи в игра едва в 80-ата минута, а това ще се повтори и при гостуването на Локомотив София утре от 18:30 часа.

В средата на терена отново ще си партнират Тибо Вион и Амос Юга, които заслужиха добри оценки за представянето си срещу кърджалийци. Именно Жеферсон и Юга бяха двамата футболисти на ЦСКА, които бяха освирквани при представянето на тима за новия сезон.

И докато представянето на африканеца в неделя донякъде го реабилитира пред червените привърженици, отсъствието на мудния бразилец от титулярния състав отново ще зарадва голяма част от тях.

Пред Вион и Юга ще действа новото попълнение Лазар Туфегджич. Сръбският плеймейкър пропусна няколко добри възможности срещу Арда, но Саша Илич заяви, че е доволен от представянето и движението му по терена и е уверен, че попаденията ще дойдат. Отбелязалият хеттрик на Арда Маурисио Гарсес си заслужи титулярното място отляво, а отдясно в отсъствието на все още контузения Йомов ще атакува Станислав Шопов.

Саша Илич ще направи най-много една промяна в титулярния си състав, като все още не е ясно дали в групата ще попадне нападателят Дюкенс Назон.

Той вече тренира пълноценно с новите си съотборници, но все още се намира далеч от оптималното си състезателно тегло и нужната физическа форма, за да поведе червената атака. Дауда Бамба също присъства на вчерашното занимание на тима, като проведе процедура от специалната програма за възстановяване на лявото му коляно.