Халфът на Лудогорец – Алекс Сантана е трансферна цел на Атлетико Паранензе, разкрива порталът Trétis и  допълва, че преговорите се водят от няколко седмици.

Изданието разкрива, че 27-годишният футболист вече се готви да пътува до Бразилия, за да уточни последните подробности по своето преминаване в Атлетико Паранензе, пише "Тема:Спорт".

Той бил заинтересован от възможността да премине в един от тимовете, който е замесен в битката за титлата през настоящия сезон в бразилския шампионат. Все още обаче не е ясно каква сума ще влезе в касата на Лудогорец, ако се стигне до сделка.

Това лято интерес към Сантана проявяваха още три клуба от Бразилия – Васко да Гама, Флуминензе и Форталеза.

Алекс Сантана започна ударно сезона, като вкара два гола в първите три мача. Той бе привлечен от Лудогорец през лятото на 2020-а от Ботафого за 780 000 евро, а в посока Бразилия замина и защитникът Рафаел Форстър.

До момента халфът имат 74 мача за разградчани, в които е вкарал 12 гола. Любопитен факт е, че Лудогорец и Атлетико Паранензе са играли един срещу друг в контрола през зимата на далечната 2013 г. в испанския град Марбеля. Приятелската среща завършва с убедителна победа 6:2 за бразилския тим.