Хърватинът Желко Копич е новият старши треньор на Ботев (Пловдив), съобщиха от клуба. Специалистът заменя на поста Азрудин Валентич, който напусна след отпадането на „жълто-черните“ от кипърския АПОЕЛ (Никозия) в турнира Лига на конференциите през миналата седмица и серията от три поредни загуби на старта на Първа лига, но ще остане в управлението на отбора като съветник на собственика Антон Зингаревич.

44-годишният Копич за последно е бил треньор на хърватския Динамо (Загреб), като начело на „модрите“ той записа 19 мача в края на миналия сезон. В родината си е водил още отборите на Загорец, Сегеста, Лучко, Цибалия, НК Загреб, Славен, както и Хайдук (Сплит). С тима от Сплит той отстрани състава на Славия в квалификациите за групите на турнира Лига Европа през 2018 г. Специалистът има и един сезон като наставник на кипърския Пафос.

Сега той ще застане начело на Ботев (Пловдив), който направи най-слабия си старт на сезона от 13 години насам. След 4 изиграни кръга във футболната Първа лига „канарчетата“ са единственият отбор без спечелена точка и се намират на последното място в класирането.