Спартак Варна приема Хебър Пазарджик в откриващ двубой от петия кръг на Първа лига. Срещата на стадион „Спартак“ в морската ни столица е утре, 5 август, от 18:30 часа.

Това ще бъде и единственият мач от петъчната програма на кръга след отлагането на двубоя между Славия и Лудогорец. Още една среща няма да се играе по предварителна програма – сблъсъкът между Ботев Пд и ЦСКА, насрочен за неделя вечер.

Спартак Варна не започна оптимистично новия сезон в родния шампионат, след като успя да запише само една точка от първите си четири срещи при завръщането в елита. „Соколите“ загубиха от Славия след късен автогол, а след това бяха разбити от Левски с 0:5 на „Герена“.

Последваха първи точки за сезона при домакинството на Пирин Благоевград след равенство 1:1, преди съставът да загуби и от шампиона Лудогорец с 0:5.

Хебър Пазарджик стартира кампанията с изненадващ успех при гостуването на Ботев в Пловдив с 1:0, но след това реалността удари Фулвио Пеа и компания и тимът отстъпи в следващите си три срещи. Първо дойде загубата от друг от новаците – Септември София, с 1:3 в столицата, преди пазарджиклии да допуснат поражения от Локомотив Пд на стадиона до парк „Лаута“ с 1:2 и от ЦСКА 1948 с минималното 0:1 в последния кръг.

Пълна програма за петия кръг на Първа лига:

Петък, 5 август

18:30, Спартак Варна – Хебър

Събота, 6 август

18:45, Берое – Черно море

21:00, ЦСКА 1948 – Ботев Враца

Неделя, 7 август

20:00, Левски – Пирин

Понеделник, 8 август

18:30, Септември – Локомотив София

20:45, Локомотив Пд – Арда