Димитър Димитров-Херо отказа да поеме Спартак Варна. Вчера именитият специалист бе на преговори с ръководството на соколите в морската ни столица. Пет часа не стигнаха на шефовете на новака в елита да убедят Херо да застане начело на тима, разбра „Тема Спорт“.

Той пристигна във Варна малко след 13:00 часа. След това Димитров седна на масата за преговори, а после разгледа и базата на Спартак, като е останал впечатлен от видяното и направеното от клуба. Той обаче засега е отклонил поканата.

Вече 15 месеца бившият селекционер на националния отбор е без работа. За последно Херо води Берое, откъдето си тръгна през април миналата година. На 7 септември 2021-а специалистът бе представен като нов треньор на Арда, но още на другия ден обяви, че напуска по лични причини, и така и не успя да води кърджалийци. Тогава начело на сините застана неговият помощник Георги Чиликов, който пък води Черноморец Бургас.

Развитие около нов треньор на Спартак Варна се очаква в следващите дни. Засега начело на соколите остава 35-годишният Васил Петров, който изкачи отбора от Трета лига до елита. Соколите обаче започнаха доста слабо кампанията. След 5 изиграни мача отборът е предпоследен със само една точка, дошла от домакинското 1:1 срещу Пирин Благоевград. В последния кръг Спартак падна във Варна и от Хебър Пазарджик, което накара ръководството да прибегне до търсенето на нов наставник.

Засега обаче опитът с Димитър Димитров-Херо удари на камък. Сред обсъжданите имена е било и това на Николай Киров-Белия.