Емисари на австрийски и швейцарски клубове изгледаха на живо реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Сейнт Патрикс и ЦСКА, спечелен от "червените" с 2:0, пише "Тема Спорт".

Те бяха на "Тала Стейдиъм" в Дъблин, за да се запознаят отблизо с качествата на крилото Георги Йомов, който стартира от първата минута за тима. 

Националът от близо година е в полезрението на няколко клуба от тези държави, като най-сериозен бе интересът на Аустрия Виена.

До трансфер обаче така и не се стигна, тъй като контузии на няколко пъти попречиха на Йомов да запише силна поредица от мачове. Той бе с травма в глезена и през лятото, която не му позволи да участва в подготовката на тима, но вече е напълно възстановен. 

Трансфер на крилото обаче не стои на дневен ред за ЦСКА, а тъкмо напротив. Много скоро на "Армията" ще пристигне още един флангови футболист, който да подсили състава, воден от Саша Илич.

Опциите са три - Даниел Обусу от Ред Бул Залцбург, друг чужденец, чието име се пази в тайна, както и Радослав Кирилов от Славия.