Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов потвърди думите на новия служебен министър на спорта Весела Лечева, че работата по реконструкцията на стадион "Българска армия" продължава да върви по план и след смяната на ръководството на ведомството.

"Както знаете, всички отношения между нас и министерството на спорта са разписани и продължаваме да работим. Това, което каза министър Лечева, е абсолютно правилно. Досега нямаме спънки и с новото ръководство и се надяваме съвместната ни работа да продължи по този начин", заяви Трендафилов пред "Тема Спорт".

"Новият екип на ведомството встъпи в длъжност съвсем скоро. Пак казвам, движим се по план, във вече уточнените срокове. Разбира се, госпожа Лечева си назначи собствена проверка, за да влезе изцяло в казуса. Ние няма от какво да се притесняваме, знаете, че работим с един от най-големите международни оператори в лицето на SportFive. Така че очаквам, че всичко ще е наред, защото проектът е изключително важен не само за ЦСКА, но и за цяла България", добави адвокатът на армейците.

Той сподели, че няма информация до момента да се е провеждала среща между представители на ЦСКА и новия спортен министър.

"Не съм присъствал на такива, така че не мога да кажа. Но както и самата госпожа Лечева заяви, процесът вече е канализиран. Ние работим постоянно и се надяваме да бъдат спазени заложените срокове. Тоест, живот и здраве, до края на годината да сме готови с техническия проект, в първите месеци на 2023-та да минат всички съгласувателни процедури и одобрения и ако всичко е наред, през април да започне реалната реконструкция на съоръжението".

Трендафилов заяви, че от международния оператор SportFive имат активно участие по съставянето на технически проект за стадиона.

"Откакто SportFive застанаха зад нас, те ще имат участие в целия проект, както и по време на всички строително-монтажни дейности. Защото след това те като оператор ще искат да управляват съоръжение, за което ще могат да дадат нужните гаранции. Те са изцяло с нас в продължение на целия проект. Те ще координират и ще осъществяват надзор от избора на архитектурните бюра до получаването на удостоверение за въвеждане в експлоатация. Плюс годините след това, в които те реално ще управляват този стадион".

Трендафилов коментира и думите на Данаил Ганчев, който при срещите с фенове през лятото заяви, че е новият силен човек на "Българска армия".

"Това са вече доста вътрешни неща от ръководството. Аз комуникирам основно с изпълнителния директор Филип Филипов и рядко имам задачи, които са ми възлагани от собствениците, така че нямам конкретен отговор на този въпрос", каза адвокатът на ЦСКА.