Славия постигна трета победа в първенството, след като в 6-ия кръг на Първа лига се справи с Хебър (Пазарджик) с 3:0. Срещата се игра на Националния стадион "Васил Левски", тъй като съоръжението на Хебър няма лиценз да приема мачове от елитната група.

"Белите" тотално доминираха и в съвсем кратки моменти дадоха инициативата на новаците в групата. Йон Бакеро откри резултата, а през второто полувреме се разписаха Галин Иванов и Емил Виячки. С днешните три точки белите събират общо 9 и се изкачиха на 6-о място, но са изиграли два мача по-малко.

Пазарджиклии имат 6 точки от 6 мача и се нареждат на 10-а позиция.

Символичните домакини от Хебър започнаха по-активно мача и още в 8-ата минута си помислиха, че са вкарали гол, след като Мауро Серкейра прати топката в мрежата. Оказа при проверката на съдиите в стаята за видеопомощ (ВАР), че Октай Хамдиев е бил в засада буквално с милиметри.

До 20-ата минута Славия имаше две добри възможности да вкара гол, но най-напред Кемело Нгуена не беше прецизен от десетина метра, а след него удар на Радослав Кирилов беше спасен от вратаря Дебърлиев. След него и Ертан Томбак пробва късмета си, а ударът му се спря в страничната греда на вратата на Хебър.

Но секунди по-късно Славия вече имаше преднина от един гол, след като Йон Бакеро наказа грешка при изнасянето на топката от пазарджиклии и откри.

Картината не се промени особено след почивката. В 59-ата минута Славия нанесе своя втори удар в мача, повеждайки с 2:0. Галин Иванов беше застанал на една линия с отбраната на новаците в Първа лига, за да получи чудесен пас от младока Кристиян Стоянов. Опитният голмайстор остана само да се измъкне от плонжа на вратаря Дебърлиев и да прати топката под гредата. Попадението беше проверено от системата за видео-повторения (ВАР) и потвърдено от съдията Гидженов.

В 68-ата минута Хебър можеше да се върне в мача, след като далечният удар на резервата Олексий Лобов застраши опасно Вуцов. Минути по-рано пък Георги Търтов опита пробив от дясно, но след сблъсък със Соарес съдията даде фаул в атака.

В 1-ата минута на добавеното време Славия оформи и крайното 3:0, след като се разписа Емил Виячки. Централният бранител вкара с глава след изпълнение на ъглов удар от Иван Минчев от дясно. Вратарят Петър Дебърлиев, който преди гола на два пъти спаси мрежата си от ново попадение, този път увисна под топката и остави лесна мишена за Виячки.