Нови два мача от шестия кръг на Първа лига ще се изиграят в събота. От 18,45 часа Арда посреща ЦСКА 1948.

Тимът от Кърджали засега се представя на много добро ниво в efbet Лига и заслужено има 9 точки след 5 мача. "Червените" се движат доста добре в шампионата, но не може да се каже, че са направили истински впечатляваща победа далеч от дома, за да затвърдят хвалбите.

Арда е доста по-силен състав. Кърджалийци засега се представяха на много добро ниво във всеки дуел и можеше да имат спокойно и малко повече точки в актива си. Естествено, има какво да се желае, но момчетата на Тунчев се движат в правилната посока.

От 21,00 започва Битката за Тракия. Един срещу друг ще се изпращаш закъсалите Берое и Ботев Пд. Мачът е в Стара Загора. Домакините записаха четири поредни мача, в които не успяха да се поздравят с трите точки. В среща от петия кръг на родното първенство играчите от Стара Загора допуснаха поражение от Черно Море с 0:2.

Евгений Сердюк се отчете с попадение от бялата точка за Черно Море, преди Николай Златев да удвои аванса на „моряците“. Съставът на Берое бе с човек по-малко от средата на първото полувреме след червения картон на Лукас Мартинс.

Като домакините инкасираха второ поредно поражение. В предходния кръг играчите на Берое загубиха срещу ЦСКА с 1:5. По този начин възпитаниците на Петър Хубчев застанаха на единадесетото място във временното класиране. Тимът се намира в зоната на плейофите за оставане в най-високото ниво на българския футбол. Едва две точки са нужни на домакините за излизане от тази група.

Пълна програма за шестия кръг:

Петък

Черно море - Пирин Благоевград 1:0

Хебър 1918 - Славия 0:3

Събота

18:45 ч, Арда - ФК ЦСКА 1948

21:00 ч, Берое - Ботев Пд

Неделя

20:00 ч, ЦСКА - Септември София

Понеделник

18:00 ч, Локомотив Сф - Локомотив Пд

20:30 ч, Ботев Враца - Спартак Варна