Черно море тресна с 4:3 Ботев Пловдив в Коматево и се изкачи на върха в Първа лига.

Домакините на три пъти повеждаха в резултата, но "моряците" изравняваха, а в последната минута Точукву Ннади си заби автогол и варненци ликуваха с победата.

Още в 4-ата минута „канарчетата“ получиха първата изгодна възможност за гол в срещата. Реда Рабей центрира от корнер, вратарят на Черно море Иван Дюлгеров не се намеси добре във въздуха в битката с Виктор Генев и топката падна пред голлинията, където Закария Беншаа изпревари Антоан Бароан и изчисти.

В 8-ата минута Ботев поведе в резултата. Рой Херман напредна отдясно и пусна прострелно центриране по земя към Елвис Ману в наказателното поле на гостите. Нидерландецът опита да овладее с десния крак, но топката се вдигна във въздуха и падна на крака на връхлитащия от втора позиция Антоан Бароан, който шутира от воле и реализира във вратата на Дюлгеров за 1:0. 

В 19-ата минута Черно море изравни резултата. Играчите на Илиан Илиев разгърнаха добра атака с по едно докосване, която изведе Виктор Попов отдясно в наказателното поле на Ботев, националът финтира Мохамед Брахими и подаде по земя към Закария Беншаа, който, останал непокрит, разстреля Аргилашки от около 7-8 метра за 1:1.

Шест минути по-късно „моряците“ отново стигнаха до възможност за гол. Васил Панайотов се освободи от Брахими на десния фланг и центрира към Беншаа, Дилан Мертенс надскочи голмайстора на гостите и изчисти с глава, след което топката попадна на крака на Матеус Клементе, който отправи плътен удар от границата на наказателното поле, но изстрелът му беше неточен. 

Гостите от Варна продължиха да бъдат по-настоятелни и в 37-ата минута Мади Кета опита силен шут от дистанция, но ударът му мина на сантиметри от дясната греда на Аргилашки. 

Малко след това Самуел Супрайен от състава на домакините беше принудително заменен от Джеймс Ето‘о. 

Ботев за втори път излезе напред в резултата в 41-ата минута и отново точен за „канарчетата“ беше Антоан Бароан. Резервата Ето‘о центрира от пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Черно море, Виктор Генев надскочи Росен Стефанов и подаде с глава към непокрития Бароан, който с акробатично изпълнение с левия крак от въздуха прати неспасяемо топката в десния ъгъл на Дюлгеров.

Във втората минута от добавеното 4-минутно продължение на първата част Мохамед Брахими имаше шанс да реализира трети гол за „канарчетата“. Бившият играч на Пирин (Благоевград) пое топката по левия фланг, преодоля двама бранители на Черно море и навлезе в наказателното поле, където се освободи от трети защитник и стреля по диагонала, но стражът на гостите отрази изстрела му. Така почивката дойде при 2:1. 

Второто полувреме започна без опасности пред двете врати. 

В 64-ата минута обаче Черно море стигна до изравняване на резултата. „Моряците“ получиха пряк свободен удар на около 25 метра фронтално срещу вратата на „жълто-черните“. Васил Панайотов изпълни късо към Евгений Сердюк, централният нападател на гостите отправи плътен удар, който Аргилашки изби, но топката падна на крака на Матеус Клементе и той от близка дистанция не сбърка при добавката, за да изравни за 2:2. 

Три минути по-късно обаче домакините отново излязоха напред в резултата. Мохамед Брахими центрира отляво, Мартин Дичев не се справи добре при опита си да изчисти топката с глава и тя се озова в Рой Херман, който от границата на вратарското поле стреля по диагонала, реализирайки за трети път във вратата на Иван Дюлгеров. 

В 88-ата минута Черно море за трети път успя да изравни. След центриране отдясно Матиас Курьор изскочи зад защитата на Ботев и опита да завърши с десния крак, но вместо това топката се чукна в левия му крак и влезе в мрежата на Аргилашки за 3:3.

Веднага след подновяването на играта „моряците“ реализираха и четвърто попадение. Точукву Нади си отбеляза автогол след слаб опит за изчистване на Виктор Генев, който прати топката в тялото на Ннади и тя влетя в мрежата на Ботев, за да може Черно море да стигне до крайния успех.

Ботев Пловдив - Черно море 3:4

Голмайстори: 

1:0 Антоан Бароан (8)
1:1 Закария Беншаа (19)
2:1 Антоан Бароан (41)
2:2 Матеус Клементе (63)
3:2 Рой Херман (67)
3:3 Матиас Курьор (88)
3:4 Точукву Ннади (90 авт)

Ботев Пловдив: 1. Георги Аргилашки, 2. Рой Херман, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мертенс, 7. Мохамед Брахими, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 18. Самюел Супрайен, 22. Реда Рабей, 28. Елвис Ману, 44. Роберто Пунчец;

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 4. Росен Стефанов, 15. Петар Босанчич, 6. Виктор Попов, 7. Матеус Клементе, 32. Мартин Дичев, 71. Васил Панайотов, 88. Атаир Роша, 20. Мади Кета, 31. Закария Беншаа, 9. Евгений Сердюк.