Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори след обрата на „белите“ с 2:1 над Локомотив София в малкото столично дерби. Той коментира и предстоящите  мачовете на младежите на Славия срещу Панатинайкос в младежката Шампионска лига.

„С воля, с мъжество ги надиграхме. И трите гола са на Славия, а не на Локото“, ката Стефанов минути след края на мача и допълни: „Не до обрат, а да играят така, както играха през второто полувреме. Нещастен автогол, има го и това във футбола. Хубаво е, че се мобилизираха и обърнаха“, коментира Стефанов.

Той даде и оценка на сезона на Славия до момента: „По коя система – шестобалната или по десетобалната. По шестобалната – 4,5. Постоянство е ключовата дума за всички отбори и всички футболисти. Когато няма постоянство, няма и резултати“.

„Ради е изключителен футболист, много добро момче и искрено съжалявам, че го няма, но затова са другите, за да го заместват и смятам, че ще успеят“, каза Стефанов за преминалия в п ЦСКА 1948 Радослав Кирилов.

„Аз мисля, че сме най-симпатичният клуб. Ние изключително налагаме млади, български футболисти. Дано и другите колеги го правят, но май не. Всички мои колеги имат достатъчно акъл. Аз няколко години казвам, че за тези 28 години много съм го ял от това „Вземи го този чужденец за 200 хиляди и ще го продадеш за 2 милиона“ и накрая остава вечен спомен, минава и заминава като метеор. Докато българските футболисти, нашите деца, които заслужават да бъдат поощрявани, налагани, за да може да се гордеем с тях, играят по Перник или Лютиброд и накрая гледаш или таксиметров шофьор, или друго. Това е тежък проблем на българския футбол. Много колеги казват, че плещя глупости като видя камера, но накрая ще видите, че съм бил прав“, коментира Венци Стефанов.

Относно мачовете на юношите в младежката Шампионска лига, той бе категоричен: „Очаквам победа. Нашите са най-добри. Панатинайкос, Панатинайкос. Ако беше Аякс, щях да се притеснявам, ама как да се притеснявам от Панатинайкос“.

„Не се притеснявам, напротив. Ще добие още опит, ще знае как трябва. За мен Иван Иванов може спокойно треньор на младежкия национален отбор, а след време защо не и на мъжкия. На България трябват млади, знаещи и можещи хора. Когато беше тук Бакеро, играхме с ЦСКА 1948, той гледа мача и каза, че стилът по който играят децата, така ги учат в Барселона. Когато фактите говорят и боговете мълчат“, каза Стефанов за това, че Иван Иванов няма да е само треньор на младежите на Славия, но и ще помага на Младен Кръстаич в националния отбор.