Треньорът на Ботев (Пловдив) Желко Копич не скри задоволството си след втората победа на "канарчетата" от началото на сезона в Първа лига. "Жълто-черните" надиграха лидера във временно класиране ЦСКА 1948 с 2:0 като домакин и така нанесоха второ поражение на играчите на Любослав Пенев.

"За нас беше много важно да победим днес. В днешния двубой успяхме да реализираме възможностите си и да удържим преднината си. Това показва, че се учим от грешките, които допуснахме в последните мачове срещу Берое, Черно море и Локомотив (Пловдив). Анализирахме добре тима на ЦСКА 1948, те имат много силни футболисти, но нашата игра в отбрана беше отлична и не им оставихме много шансове", коментира Копич.

"До момента това беше най-добрият отбор, срещу който сме играли. Представихме се добре в защита, а в нападение реализирахме шансовете, които създадохме. Имахме и още няколко опасности, с които можеше да затворим срещата по-рано. Въпреки, че не успяхме да го сторим, съм доволен. Според мен, спечелихме напълно заслужено, но все още имаме много върху какво да работим", допълни наставникът на Ботев (Пловдив).

"Разбира се, че има моменти в мачовете, в които не доминираме и допускаме грешки, но реагирахме отлично в ситуациите, когато ЦСКА 1948 взимаше инициативата. Нормално е да допускаме и неточности. Ако не допускахме грешки, щяхме да играем в Шампионската лига", завърши Желко Копич.