Ръководството на Миньор (Перник) прие подадената тази сутрин от треньора Христо Янев оставка, съобщиха от клуба. По време на срещата наставникът е бил категоричен в решението си да си тръгне, като мотивът му е бил, че го прави в името на отбора.

"Ръководството, футболистите и служителите в Миньор благодарят на Христо Янев за всеотдайната работа през последните почти 2 години. Той впечатли с професионализма и отдадеността си, като във всеки един момент доказваше, че е отдаден на каузата "Миньор" и бе пример за всички в клуба. Желаем на Янев много здраве и бъдещи успехи", се казва в съобщението на страницата на миньорци.

В следващите два мача начело на тима ще бъде треньорът от школата на клуба Петър Анестиев. Той ще води чуковете в домакинството на ФК ЦСКА 1948 София на 17 септември (събота) от 17:00 часа и при визитата на Локо ГО в двубой от турнира за Купата на България на 21 септември (сряда).

Петър Анестиев е роден на 7 май 1969 година в Перник, като кариерата му до момента преминава изцяло в "жълто-черния" клуб. В треньорския щаб остават досегашните асистенти на Христо Янев – Антон Евтимов, Емил Варадинов и Виктор Райчев. 

Миньор (Перник) e на 13-о място във Втора лига в момента с 10 точки, само на точка от зоната на изпадащите.