Новият селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич ще направи официален дебют на позицията с домакинство на Гибралтар в мач от Лига С, група 4 на турнира Лига на нациите.

"Лъвовете", които нямат победа в досегашните си четири двубоя от тазгодишното издание на надпреварата, посрещат непретенциозния си съперник от 21:45 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Представянето на България в предишните четири срещи бе катастрофално, като тимът започна с домакинство равенство 1:1 срещу Северна Македония, след което бе разбит на собствен терен от Грузия с 2:5, което доведе и до оставката на Ясен Петров.

Спортният директор на Българския футболен съюз Георги Иванов пое временно отбора за следващите две гостувания - равенство 1:1 с Гибралтар и нулево реми с Грузия.

По този начин България вече няма шанс да завърши на първо място в своята група и да търси класиране за Евро 2024 чрез Лигата на нациите, но при успех над Гибралтар днес ще си осигури оставане в Лига С (трето ниво).

Мачовете срещу Гибралтар и Северна Македония (Скопие, 26-ти септември) могат да имат значение и за това в коя урна ще попадне националният ни отбор в жребия за Евро 2024, който ще се тегли на 9-ти октомври във Франкфурт. България може да бъде в четвърта или пета урна.