България гостува утре вечер на Северна Македония в последния си мач от груповата фаза на турнира Лига на нациите. Срещата от Лига С, Група 4 на надпреварата е днес от 21:45 часа българско време.

„Лъвовете“ спечелиха домакинството си на Гибралтар с 5:1 в Разград в официалния дебют на новия селекционер Младен Кръстаич. Подборът на млади и обещаващи футболисти в селекцията на сръбския специалист даде резултат срещу непретенциозния съперник, но сега на ред е съставът на македонците, с които „трикольорите“ завършиха наравно 1:1 в първия мач на родна земя.

В последния си двубой западните ни съседи загубиха при визитата си на Грузия с 0:2. Грузинците, които ни разбиха с 5:2 в Разград и направиха нулево равенство срещу българите на собствен терен, са убедителни лидери с 13 точки и ще се изкачат със сигурност във второто ниво на Лигата на нациите.

България има шанс да се бори за второто място, след като с победата над Гибралтар си осигури оставане в Лига С.

Родните национали изостават с точка от македонците преди последния двубой в Скопие, като резултатът ще има значение и за това в коя урна ще попадне страната ни за жребия за Евро 2024, който ще се тегли на 9 октомври в германския град Франкфурт. Нашите могат да са в четвърта или пета урна.