Ботев Пловдив приема тази вечер Славия в двубой от 12-ия кръг на Първа лига. Ситуацията при канарчетата изглеждаше обнадеждаващо след предишното домакинство – 2:0 над тогавашния лидер във временното класиране ФК ЦСКА 1948 Сф. Нещата обаче са коренно различни след последвалото поражение с 2:3 от последния в подреждането Спартак Варна.

„Жълто-черните ще търсят задължителни 3 точки срещу тима на Златомир Загорчич след кошмарната загуба от Спартак Варна“, написаха на официалния сайт пловдивчани. Съставът на Желко Копич продължава да бъде в „зоната на здрача“ – заема предпоследната 15-а позиция с актив от 7 точки след изиграни 10 двубоя. В паузата възпитаниците на хърватина понапомпаха самочувствие от 7:0 над втородивизионния Марица Пд.

Треньорът Желко Копич обаче очакваше по-добри новини, свързани с възстановяването на Па Конате. Фланговият играч вече започна подготовка със съотборниците си, но най-вероятно няма да може да започне двубоя срещу белите. За попадането в групата на Па ще се решава днес. Без него лявата зона на защитата на канарчетата е доста пропусклива и това го доказват лошите резултати на тима. Там пак ще трябва да действа Мохамед Брахими, който е чисто крило или втори нападател, но му се налага да влиза в ролята на типичен халф-бек.

Надеждите за три точки над Славия се крепят върху събудилото се нападение. В предни позиции Антоан Бароан и Елвис Ману намират все по-добър синхрон. Първият бе пред изгонване от Азрудин Валентич, но под ръководството на Желко Копич е прероден. Ману също започна да влиза в час.

Напоследък Ботев стабилизира представянето си у дома, което е още един повод за оптимизъм. След драматичната загуба с 3:4 от Черно море тимът надви столичните Септември и ФК ЦСКА 1948 Сф. Със сигурност днес жълто-черните се точат за нов скалп на софийски отбор – този на Славия.