Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип публикуваха във Facebook нова позиция като реплика на отговора на БФС относно решението на Софийски градски съд, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен.

Публикуваме позицията на Бербатов и неговия екип без редакторска намеса:

БФС, СЪДЪТ ВИ ГО КАЗА: „КЛУБОВЕТЕ СА ЗАЕЛИ ПРИНЦИПНО ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ!“ НЕ ЛЪЖЕТЕ, А ВЪРНЕТЕ НЕПРАВОМЕРНО ИЗХВЪРЛЕНИТЕ КЛУБОВЕ!

Съдът е категоричен в решението си! Публикувахме цялото решение от 27 септември 2022 г. Всеки може да го види и прочете!

На вниманието на всички прилагаме директни цитати от съдебното решение:

„За членовете на сдружението е възникнала неяснота относно това дали ще бъде или не проведен конгрес на 18.03.2002 година, като всеки от тях е интерпретирал последващото решение на ИК по собствен начин /от една страна решението от 01.03.2022 година не е обявено в регистъра по партидата на сдружението, а от друга – е публикувано в сайта на сдружението, който пък не е в предвидените в чл. 37, ал. 5 от устава начин на уведомление/

„…при създадената неяснота за провеждането му и бездействието на администрацията в тази посока.“

„…за Изпълнителния комитет не е съществувала вече възможността да отмени вече взетото решение.“

„…последващо взето от ИК, на 01.03.2022 година решение за отмяна на решението за свикване на общо събрание, не е произвело правно действие и свикването не е опорочено на това основание.“

„…част от клубовете са положили допълнителни усилия за осъществяване на установените процедури, като са възприели принципно правилната позиция за незачитане на решението на ИК от 01.03.2022 година.“

Съдът казва в прав текст: Клубовете, явили се и участвали в конгреса на 18.03.2022 г., са възприели „принципно правилната позиция за незачитане на решението на ИК от 01.03.2022 г.“!

Това ни навежда на мисълта, че ръководството на БФС умишлено не връща изключените клубове, за да не могат да гласуват на бъдещ конгрес на БФС, по презумпцията, че ще гласуват против сегашното ръководство на БФС.

Именно с оглед направените констатации от съда в решението, обявихме, че Изпълнителният комитет на БФС трябва незабавно да възстанови членските права на неправомерно изключените 62 клуба за участието им в напълно законно свикания и неотменен Конгрес на БФС на 18 март 2022 г.

Съдът е категоричен, че от БФС не са отменили конгреса законно, а клубовете, издигнали кандидат и явили се на конгреса, са заели „принципно правилната позиция“!

Предвид новите обстоятелства е кристално ясно, че на база на съдебното решение, БФС трябва да върне изключените клубове! Ако иска наистина да бъде коректен и да спази закона, както многократно твърди. Съдът даде правните основания несправедливостта да бъде поправена!

Затова написаното от БФС е една голяма неистина!

Отново им напомняме – това са директни цитати от съдебното решение! Съдът ви го казва! Казваме ви го и ние – върнете неправомерно отстранените клубове на база на съдебното решение!

Междувременно, кога ще публикувате становището на БФС за доказаните връзки между Борислав Михайлов и спрягания за бос на черното тото Дан Тан? Ето ви още веднъж въпросите, на които Михайлов го е страх да отговори:

Как се чувствате като първия президент на футболна федерация, членка на ФИФА и УЕФА, документиран на снимка с определяния за бос на черното тото в целия свят Дан Тан? Каква оценка си поставяте за това постижение? При положение, че преди време си писахте шестица за прозрачност и борба с корупцията?

Как ще коментирате договора, подписан броени дни след срещата ви с Дан Тан, който лично вие подписвате с контролирана от Дан Тан компания за мача на националния отбор на България срещу Естония (2:2 с четири дузпи), анулиран от ФИФА и официално обявен за организиран с цел печалба от спортни залагания?

Защо след анулирания от ФИФА мач България – Естония, казахте за Footy Media International, че нямате представа кой и какво стои зад нея, при положение че дни по-рано сте били в Сингапур заедно с човека, стоящ зад фирмата, с която подписвате, Дан Тан?

Защо договорът между БФС и Footy Media International, подписан от Вас, е прикриван толкова години?

Като борец срещу манипулирането на мачове, съобщихте ли на ФИФА и УЕФА, че сте били на събиране с определяния за бос на черното тото в света Дан Тан?

Как ще коментирате факта, че документираната на снимката сбирка е определяна като организирана от Дан Тан среща с европейските му сътрудници? И по-конкретно – разкритието на осъдения за уреждане на мачове сингапурец Уилсън Радж Перумал пред прокурори и описаното лично от него в книгата му: „Същата вечер Дан организира Новогодишна вечеря с европейските му сътрудници и семействата им. Всички те летяха до Сингапур и бяха настанени в Shangri-La Hotel. Минах просто да им кажа „здрасти“. Адмир и Дино беше там с друг член на синдиката, Коста от България… Коста имаше различен, уникален начин за свързване с отборите: докато аз се обръщах към играчи, треньори и съдии, той отиваше директно при президент на клуб или ПРЕЗИДЕНТ НА ФУТБОЛНА АСОЦИАЦИЯ“?", гласи обръщението.

 

Снимка: Lap.bg