Президентът на Славия и бивш член на Изпълкома на БФС – Венцеслав Стефанов, определени индиректно бившият национален селекционер Ясен Петров като „шматка“.

Босът на най-стария столичен клуб заяви пред „Спортал„, че трябвало сърбин да дойде и да покаже характера, който „разни шматки“ преди него нямали смелостта да вложат в действията си.

„От осем години говоря, че трябва да се залага на млади футболисти, но кой ме чуваше. Трябваше да дойде един сърбин, който показа смелост и характер, а не като разни шматки преди него. Нашите треньори не разбраха, че с костенурки не става. Ето – излизаме и играем".

"Освиркването на българския химн и обидите са грозни неща, които показват кой колко акъл има в главата. Казвал съм вече, че моето потекло е от Битоля, говорим за хора с еднаква кръв и вяра. Когато обаче се смеси политиката със спорта, се получава така.

Случи се една голяма простотия, която, надявам се, никога няма да се случи по българските стадиони. У нас до този момент толкова простотия на футболен мач не се е изливала. В крайна сметка тяхната злоба ни помогна. А и Господ ги наказа. Мачът беше решен от две наши македончета. Но те са българи, а не от Северна Македония – единият от Симитли, другият от Кресна".

"Четох, че освен Десподов и Ради, си приписват и Бербатов. Накрая нищо чудно и Христо Стоичков да опитат да вземат, ха-ха. Да пожелаем успех на националния отбор на предстоящия жребий в Германия.

„Победата на Локомотив (София) над Лудогорец показва, че въпреки своите класни чужденци, шампионите не могат да печелят с осезаемо надмощие всеки свой мач в първенството".

"Все пак продължавам да си мисля, че Лудогорец няма да има сериозни проблеми и е основен фаворит за титлата през този сезон. Дали ще гласувам? Вижте, според мен е по-добре да идеш и да дадеш своя вот, отколкото да не го направиш, а само да псуваш и хленчиш след това“, заяви Венци Стефанов.