Хебър прекъсна серията от три поредни победи на Локомотив София. Тимът на Владимир Манчев спечели с 3:2 на ст. "Васил Левски" срещата между двата състава от 13-ия кръг на футболното ни първенство. Пазарджиклии влязоха в мача с 6 загуби и едно равенство в последните си 7 шампионатни двубоя. В тях те не бяха отбелязали нито един гол. Днес обаче играчите на Хебър се разписаха на три пъти и постигнаха трети успех за сезона.

Те откриха резултата още в третата минута, когато Венсан Марсел получи топката от Георги Търтов на границата на наказателното поле на столичните „железничари“ и с техничен удар по диагонала с левия крак се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Александър Любенов. Локомотив възстанови равенството в деветата минута. Ивайло Найденов центрира от фланга, а стражът Хадим Ндиае се сблъска със съотборника си Пламен Крумов и топката попадна в Илия Димитров, който а прати във вратата за 1:1.

Един от грешниците за изравнителния гол Пламен Крумов успя да се реабилитира за Хебър в 14-ата минута, когато се разписа с глава след центриране от ъглов удар в наказателното поле. За второто попадение на пазарджишкия тим голяма вина носи стража Любенов, който излезе неразчетено и увисна. „Червено-черните“ отново стигнаха до равенство след точно 21 минути игра. Красимир Милошев центрира от корнер в пеналтерията на Хебър, където Божидар Кацаров с глава прати топката в мрежата зад стажа Ндиае за 2:2.

Хебър поведе за трети път в срещата след малко повече от час игра, когато реализатора на първия гол Венсан Марсел центрира в наказателното поле на Локомотив София, където Арсенио Валпорт засече с глава, разписвайки се в мрежата зад вратаря Любенов.

В класирането Хебър събра актив от 10 точки и се изкачи на 12-ата позиция, докато Локомотив София остава шести с 21 точки.