Отборите на Пирин Благоевград и Локомотив Пловдив завършиха наравно 0:0 в откриващия двубой на 16-ия кръг в Първа лига. Двубоят бе дебютен за Христо Янев като старши треньор на „орлетата“.

В самото начало на срещата на стадион „Христо Ботев“ домакините имаха претенции за дузпа, след като Андрей Йорданов бе съборен в наказателното поле на „смърфовете“, но вместо 11-метров наказателен удар, бе отсъдена засада на играча на Пирин.

След двадесет минути игра Луан от състава на Локомотив Пловдив стреля с глава от ъглов удар, но топката премина високо над вратата на Янко Георгиев.

Благоевградчани пропуснаха страхотна възможност да поведат в резултата в самия край на първото полувреме, когато Станислав Костов бе изведен очи в очи със стража Динко Хоркаш, но нападателят бе неточен в изстрела си и топката излезе в аут.

След точно час игра Джовани стреля отлично от пряк свободен удар, но появилият се от скамейката вратар Максим Ковальов отби топката с върха на пръстите си, тя се отби в страничната греда и излезе ъглов удар. След корнера Александър Василев отправи хубав изстрел по земя, но Ковальов отново се справи.

В 77-ата минута Радослав Цонев центрира в наказателното поле на „смърфовете“ от ъглов удар, където на втора греда непокритият Николай Бодуров стреля с глава, но Динко Хоркаш спаси.

Седем минути преди последния съдийски сигнал Петър Занев бе откаран в болница, след като получи тежък удар в главата след единоборство със футболист на гостите.

В добавеното време на срещата съставът на Александър Томаш можеше да вземе трите точки, когато след разбъркване в пеналтерията на „орлите“ Тодор Павлов стреля, но Максим Ковальов се отличи с поредна добра намеса, запазвайки мрежата си суха.

В класирането Локомотив Пловдив е четвърти с актив от 30 точки, докато Пирин Благоевград е предпоследен с девет пункта след 16 изиграни срещи.