Треньорът на Левски Мъри Стоилов говори и за декларацията на клуба, която е насочена срещу ръководството на БФС и призова за нов конгрес.

"Ние позицията сме си я казали ясно. В последно време има безброй претенции и безброй желания на клубовете. Предлагаме да седнем и да се обединим около стратегия. Нека най-после си говорим за футбол. Да подкрепим един президент, за да няма постоянни дела, да няма адвокатски игрички и обжалвания. Ние не сме предложили конкретен човек за поста".

"Моята позиция е всички да седнем - в диалог, в спор да се потърсят решения. Нека изберем президент и да стоим твърдо зад него. Не да има постоянно декларации от клубовете. За нас е важно да има програми и стратегии, да знаем кои ще бъдат членовете на Изпълкома. Нямаме конкретна кандидатура. Сираков е собственик на клуба, той решава за кого ще гласува. Нека си затворим устите и да работим повече. Българският футбол е под дъното. Ние нямаме един стадион, който да е лицензиран", каза още Стоилов.

"Предполагам, че ще има отговор от БФС, щом 90 процента от клубовете пишат декларации. Някои обаче не искат да има разговори, искат да има вот и да изберем президент. И БФС може да има интерес от конгрес, не да задържат властта си още месец-два или година. Левски иска прозрачност и разговори", отсече треньорът на "сините".;

"Не искам да изпадаме в дребнотемие за съдийството или наказанията. Искаме да променим футбола. Защото в цял свят той върви напред, а ние изоставаме. Ако сме виновни или криви ние, ще се съобразим. Но не сме впечатлени от промените и нещата, които се налагат от Изпълкома", добави той.

"Въпросите за съдиите нека се задават на хората, които ги назначават. Аз избягвам да коментирам съдиите. Те получават твърде голям толеранс от нас. Но някои неща не се коментират, като например травмата на Илиян Стефанов. Беше страшно да се види, а дори не се гледа ситуацията на ВАР. Левски винаги е бил за развитието на футбола, за честността".

"Искаме промени и в правилниците. Важно е да си кажем проблемите. Клубовете масово недоволстват. И прекалено много хора се бъркат в съдийството, хора злоупотребяват с власт. Съдиите са поставени под голямо напрежение. И отношението невинаги е добро към Левски. Знаете, че ни наказаха без доказателства. Затвориха най-големия ни сектор и ни лишиха от пари, от които клубът има жизнена нужда", припомни Станимир Стоилов.