Звездата на ЦСКА - Джонатан Линдсет, който отбеляза дебютното си попадение за "армейците" при победата над Арда с 3:1 в Кърджали, получи наградата за играч №1 на 16-ия кръг в efbet Лига.

Норвежецът говори по много теми, сред които конкуренцията в отбора, шампионските амбиции и трансфера си на "Армията". Той разкри, че преди да дойде в България е чувал, че Левски е много силен отбор и се пошегува, че сега не ги вижда около ЦСКА в класирането.

"Головете винаги дават самочувствие. Разбира се, важно е да бележиш. Никога не си поставям цел колко гола точно да вкарам. Моята цел е да бележа, за да помагам на отбора да побеждава." 

"Срещу Локомотив Пловдив беше голяма победа за нас. Излязохме срещу добър отбор. Въпреки че Мено Кох се контузи в края на мача и играхме с човек по-малко, показахме характер", заяви Линдсет. 

"Българската лига е много трудна, играе се много физически футбол. Надяваме се, че Лудогорец, който има по-малко мачове от нас, ако не ги спечелят - ние знаем, че ще спечелим много мачове. Трябва да поставим Лудогорец под напрежение". 

"Преди да дойда тук хората ми казаха, че Левски е много добър отбор, но не ги виждам около нас в класирането. В началото на първенството направихме равенство и загубихме два мача, които не заслужавахме да загубим. Колкото повече работим със Саша Илич, толкова повече попиваме от този шампионски манталитет. Той наистина ни повлия и ни предаде този шампионски дух“.

"Сезонът е дълъг, но ние в момента сме в добра серия. Нашата цел е да продължаваме да печелим. Можем да спечелим всеки мач. Не искаме да губим никакви точки". 

"За мен винаги е било мечта да играя за националния отбор на Норвегия. Надявам се, че ако стана шампион в лига като българската, това ще ми отвори пътя към националния тим".

"Първият път като чух за ЦСКА беше през лятото. Моят мениджър ми се обади и ми предложи Саша Илич да види моята игра, те ме харесаха, както и аз тях. Говорих много с главния скаут на клуба, потърсих информация за ЦСКА. Имах и други оферти от Норвегия и от други страни също така", разкри Линдсет.