Треньорът на Лудогорец Анте Шимуднжа сподели мнението си след победата с 3:2 срещу Локомотив Пловдив от 17-ия кръг на efbet Лига.

Наставникът на разградчани е доволен, че неговият отбор е реагирал много бързо след първия гол на съперника и похвали футболистите си, че не са се паникьосали след второто попадение на „смърфовете“.

„Локомотив Пловдив допуска малко голове, а ние разполагаме с качеството да затрудним всеки един съперник. Не само че вкарахме три гола, но и създадохме положения да вкараме още. Най-важното са трите точки.

На старта на второто полувреме можехме да вкараме още един гол и да изпратим мача извън възможностите на съперника. След това имахме трудни моменти, но се справихме добре. За мен е важна реакцията, която играчите показаха през първото полувреме след допуснатия гол. Всичко това след гостуването ни в Рим. Тази пренастройка не е никак лесна.

За мен е важно, че не се паникьосахме, след като допуснахме втория гол. Продължихме да се борим и да си помагаме един на друг. Не е време да говоря за жребия в Лигата на конференциите. Има много време до тези двубои. Имаме мачове на домашната сцена, за които да мислим сега.

Надявам се моят отбор да продължи да се справя по същия начин и да бъдем по-силни от съперника. Трябва да си починем добре и да се подготвим за мача с ЦСКА 1948“, каза Шимунджа.