Бъдещият треньор на Спартак (Варна) Димитър Димитров - Херо, който трябва да поеме тима от януари, вече е договорил първите нови попълнения. Специалистът е уредил "соколите" да се подсилят с петима футболисти от Португалия - от елита и втора дивизия, съобщава "Тема Спорт". 

Херо е използвал свои връзки с близък мениджър в страната, който му е съдействал и е гледал въпросните състезатели почти цяла есен. Те ще дойдат като свободни агенти и направо ще подпишат със Спартак, без да минават проби. 

Ръководството е твърдо решено отборът да остане в елита и през следващия сезон. Затова по високите етажи на клуба са взели решение да вдигнат бюджета за заплати с около 50% след Нова година, за да може в състава да бъдат привлечени по-класни играчи. 

Именно такива футболисти са нужни на варненци, за да успеят да се преборят с останалите тимове в дъното на класирането. Ще има и известни структурни промени в управата. Димитър Димитров вече е изготвил и план за зимна подготовка, като ще има лагер в чужбина, в различна страна от традиционните за това дестинации. 

Очаква се в Спартак да има и сериозна чистка и поне 5-6 играчи да напуснат по време на зимната пауза. 

Досегашният наставник на "соколите" Тодор Киселичков, който застана начело на отбора по препоръка на Херо, се очаква да е в щаба му напролет. Чака се и отговор от Георги Чиликов, който тази есен бе старши треньор на Черноморец (Бургас), а преди това и на Арда.