"Ние си копаем в нашата градина и се опитваме да даваме шанс на младите. Едни и същи са облагодетелстваните отбори. Тези, които най-много пискат. Не казвам, че отборът на Славия е ощетен повече от други. Много са ощетени, а много са поощрени", заяви босът на Славия Венцеслав Стефанов нае пресконференция, на която говори за всичко най-интересно както в клуба, така и в родния футбол.

"Не е нужно шефът на съдиите да е непременно голямо име. Имахме преди време човек от Франция с голям опит – Марк Бата, който също не промени нищо. Не може да накажат един съдия с три-четири или пет месеца и на следващия мач да е на ВАР. Получава се разминаване. Съдията отсъдил едно, ВАР казал друго и се получава това“, коментира Стефанов.

„Наказваш ли един съдия, го наказваш наистина, за да помни и не го пращаш навън да е ВАР или тук да е ВАР, а изобщо го няма сред съдиите. Ние какво правим при нас. Зариваме си главата в пясъка като щрауса“, добави той.

„Имаше много наши шефове на съдиите, които бяха въвели ред. Дори тогава нямаше и ВАР. Последните два мача на Славия ги свири Кабаков, другият този от Шумен – Станислав Тодоров. Двама опитни съдии. Измислени рефери се слагат на мачове, където предварително се знае, че съдията ще ощети единия отбор“, категоричен е босът на "белите".

"Много неща ми хареса и много не ми харесаха в играта на Славия. Харесва ми, че имаме добър колектив. Имаме талантливо поколение, които се бият до последно. Има и неща, които не ми харесват, но ще си останат само за нас. Ние нямаме финансовите възможности на първите 3-4 отбора. Ще бъдем по-добри, ако имаме повече финансови възможности, но няма да разчитаме на псевдозвезди от Европа", добави още той.

"Твърде много се пише за Светльо Вуцов. Реална оферта няма. Не ми се иска да му се пълни главата с неща, които са в зародиш. Той заслужава да отиде в силен клуб от Европа, но и не само за него. Питат за много момчета от Славия, но не сме взели решение да продаваме играчи. На този етап няма нищо конкретно, а само интереси", завърши Стефанов.

Венцеслав Стефанов коментира и ексцесиите на трибуните от последния мач между Левски и Славия: „Ако полицията си е на място, няма да има проблем с феновете. Какво направи онзи ден на мача с Левски? Наблюдатели от ООН ли са?“