Левски победи с 4:1 Вихрен в Сандански и се класира за 1/8 финалите за Купата на България. Там "сините" ще срещнат Лудогорец в битката на титаните.

Вихрен започна лудо мача и дори успя да поведе в резултата, след като Удоджи с глава простреля Ники Михайлов.

"Сините" обаче реагираха веднага и още до почивката успяха да обърнат след голове на Роналдо и Андриан Краев.

През втората част гостите забиха нови две попадения дело на Уелтън и Георги Миланов от спорна дузпа.


Двубоят започна отлично за домакините. След центриране от корнер на опитния Йордан Минев в 8-ата минута бившият нападател на ЦСКА Удоджи откри резултата с мощен удар с глава, който не остави шансове на завърналия се под рамката на вратата за Левски Николай Михайлов. 

36-годишният Удоджи, който има и български паспорт и се завърна в Сандански след дълги митарства в различни отбори в Европа, бе главната атракция за публиката и не спря да тормози защитата на "сините".

По-класният състав на гостите взе инициативата след изненадващото попадение и обърна развоя на мача още до почивката. Роналдо изравни в 24-а минута с третия си гол със синята фланелка и първи негов от август насам. В 31-а минута Андриан Краев изведе софиянци с глава след центриране от ъглов удар.

През втората част играчите на Вихрен отпаднаха физически и не успяха да затруднят Левски. В 64-а минута по куриозен начин топката се отби в ъгловото флагче и позволи на Уелтон да напредне и с прецизен шут в горния ляв ъгъл вкара за 3:1.

В 72-а минута дойде ред и на Георги Миланов да се разпише. Халфът реализира дузпа отсъдена за игра с ръка на играч на Вихрен. Така Левски се класира на 1/8 финалите за Купата, където ще срещне Лудогорец.

Вихрен - Левски 1:4

Голмайстори:

1:0 Удоджи (8)
1:1 Роналдо (24)
1:2 Краев (31)
1:3 Уелтън (64)
1:4 Георги Миланов (72-дузпа)

Вихрен: 12. Боян Загорски, 2. Дарик Моктар, 18. Раиф Мурадов, 5. Тамги Лоншел, 3. Валери Георгиев, 7. Руслан Иванов, 23. Чигозие Удоджи, 19. Александър Якимов, 16. Флавио Карвальо, 13. Леонардо Силва, 8. Йордан Минев

Левски: 13. Николай Михайлов, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 7. Георги Миланов, 8. Андриан Краев, 10. Ивелин Попов, 12. Абдулахи Шеху, 17. Уелтон, Роналдо, 22. Патрик-Габриел Галчев, 27. Асен Митков