Селекционерът на националния ни отбор Младен Кръстаич скочи на Лудогорец заради участието на Иван Йорданов във вчерашния мач за Купата на България срещу Розова долина (2:0). Халфът бе част от селекцията на България за контролите с Кипър (2:0) и Люксембург утре от 16 ч., но беше освободен заради контузия.

„Случаят с Иван Йорданов, който беше освободен от лагера заради контузия? Ще говорим за този случай след лагера. Съюзът също трябва да вземе отношение. Самият аз съм бил футболист, без значение от мача, здравето е на първо място. Очакваме самите клубове да са коректни със съюза, не можем един без друг. Най-важен е българският футбол - на клубно и на национално ниво", каза Младен Кръстаич на пресконференцията преди утрешната контрола.

"Това са мачове, които са важни за нас, тъй като с тях придобиваме увереност и се организираме като отбор. Доволен съм, че спечелихме мача в Кипър по начина по който играхме. Доволен съм от желанието и волята, които бяха до тук на едно добро ниво. Очаквам същото и утре. Тези три победи дойдоха много добре за отбора. Бяха важни мачове за нас. Но знам, че е краят на сезона, знам очакваното от всички Световно първенство чука на вратата, знам и за наличието на психологическа умора. Не търся алиби за утре, аз просто казвам каква е ситуацията в отбора. Но ние сме професионалисти и утре трябва да покажем прогрес, да потвърдим напредъка. Правя това отклонение, за да опиша какво е положението.

"Имаме отлични условия, теренът е прекрасен. Така че трябва да очакваме една добре представена България утре. Но няма значение как ще завършим, ние ще вложим максимална енергия и ще покажем какво сме направили до тук. И да потвърдим дисциплината и ангажираността на терена, която видяхме в предишните мачове. Срещу себе си имаме добър противник, отличен терен, условия. В добра форма сме, не виждам причина някой да не даде всичко от себе си. Винаги разузнаваме нашите съперници. Имате си свои играчи, имате и противник – така правите идея и тактика. Противникът може да ни застраши, но и ние можем да го застрашим. Но първото и най-важното е ние с какво разполагаме. Дали може да ни изненада Люксембург, ще видим утре", каза още Кръстаич.