Славия започна да запълва датите за контролни срещи по време на зимната подготовка. „Тема Спорт“ разбра два от съперниците на белите на лагера им в Турция. Там столичани ще премерят сили с Динамо Москва. Той също е воден от сръбски треньор – добре познатият и у нас Славиша Йоканович. 54-годишният специалист бе начело на Левски през 2013-а.

Славия договори спаринг и със сръбски опонент – Младост Лучани, който зимува 12-и в елита. Динамо пък е четвърти, на цели 13 точки от лидера Зенит.

Турция е една от малкото страни, където руските отбори, след войната, могат да ходят на подготовка и да играят контроли, припомня "Тема спорт".

Славия се събира за първа тренировка на 7 януари (събота). В първите дни играчите ще мибат функционални и медцински изследвания. На 11 януари белите летят за Анталия. Те ще останат в турския курорт до 1 февруари. След връщането у нас и до началото на пролетния дял воденият от Златомир Загорчич тим ще играе още два спаринга. В Турция са планирани още две проверки, като съперниците се доуточняват.

След успеха над Ботев Пд за купата Заги не скри задоволството си от класирането за четвъртфиналите, но и отчете нялои грешки.

„Изиграхме много добър мач срещу силен противник. Вкарахме два гола, изпуснахме и дузпа. Доволен съм от играта и заслужено продължаваме напред за купата. Играхме с голяма агресия, доволен съм от всичко, което показаха момчетата. Няма как да се играе футбол без грешки. Аз се ядосвам на грубите грешки и липсата на комуникация (б.р. – визирайки голът на канарчетата и неточността на вратаря Вуцов). До началото на лагера в Турция ще потърсим футболисти, с които да се противопоставим на водещите отбори“, заяви Загорчич.

Снимка: Lap.bg