Агентът на Филип Кръстев Николай Жейнов говори пред Дарик радио. Той придружава футболиста на Левски до Манчестър за преговорите със Сити Футбол Груп. Агентът на халфа сподели, че се анализира всеки един мач на Кръстев, а неговите показатели са отлични. Плеймейкърът е сред най-добрите в Европа сред връстниците си.

„Преди час и половина кацнахме двамата с Филип от Манчестър. Бяхме повикани от ръководството на Сити Груп да направим стандартните медицински изследвания, тъй като в последната календарна година на Филип му се събраха много мачове. Имаше много малка почивк между сезоните. Медицински изследвания и водихме преговори за удължаване за настоящия му договор със Сити Футбол Груп“, каза Жейнов.

„Определено бяхме изненадани, в детайли показаха, почти за всеки мач анализи. Оказа се, че всеки един мач се гледа детайлно и се гледа анализ. Оценките са му много добри, да не кажа отлични. В Европа на неговата възраст е може би най-добрият футболист“, продължи той, след което коментира дали Кръстев ще остане на „Георги Аспарухов“ и през пролетния полусезон.

„По принцип трябва да ни питат и нас дали да го пратят в друг отбор, не сме безгласна буква. Да, имаме договор за представителство. Може би вече три години работим заедно. В този ред на мисли ни информираха, че има интерес от различни клубове, но към момента нямаме нищо. Не сме преговаряли“.

„Не мога да кажа, че Филип ще остане в Левски и след Нова година. Не мога да кажа и, че ще напусне. Има още шест месеца за преотстъпване в Левски. Сити Груп могат да го прекратят. Филип беше много ентусиазирам. Посрещнаха ни много топло. Всички се отнасят с голям респект към него. По същото време беше и другият отбор, в който беше – Троа. Има доста приятели, познати, футболисти, директори, треньори. Хората виждат, че се труди и израсна много последната година. Показателите му са много добри. Правиха му и медицински изследвания, и много неща“, разкри Жейнов, след което заговори дали Левски може да се присъедини към Сити Футбол Груп.

„Задължително за Филип предстои поне две седмици почивка. Между двата сезона той почива само три дни. Просто трябва да почине физически и ментално. От това се нуждае в момента. Видях 11 клуба по цял свят в Сити Футбол Груп. Всички на различно ниво. Защо и Левски да не влезе? Всичко е въпрос на преговори“.

„Имам доста клиенти, доста работа. Не се оплакваме от работа. Очакват англичаните с нетърпение следващия мач и очакват да вземат Купата, но нека да видим. Според мен финалът на Световното ще е Франция Бразилия“, сподели очакванията си за Мондиал 2022.