Любо Пенев, под чието ръководство ЦСКА 1948 се представи силно през първия дял на футболния сезон у нас, е на път да се раздели със столичния клуб.

В момента вървят разговори с ръководството по темата. Със сигурност управата на “червените” едва ли ще иска да се лиши от специалист, който е извел тима до трето място във временното класиране и 1/4-финал в турнира за купата на България.

Според една от версиите за достигане до тази ситуация причината са пристигналите през октомври специалисти от испански център за оптимизиране на здравето, пише „24 часа“. Те бяха привлечени от Пенев с цел работата в клуба да върви в крак с модерните тенденции.

Въпросните специалисти се грижат футболистите да са в оптимално здраве и физическа форма и да бъдат опазени от контузии.

“Първата стъпка в процеса на оптимизиране на ефективността е да се анализират футболисти. За да направи това, нашият екип, съставен от физиотерапевти, постуролози, лекари, диетолози и други, използва различни инструменти за анализ и програмиране.

В продължение на една година ще анализираме и ще упражняваме терапевтично действие върху всички играчи, за да оптимизираме тяхното здраве и това да се отрази на спортните им постижения”, обявиха от екипа в социална мрежа под видео от България след пристигането си.

Под година най-вероятно те визират края на настоящия сезон. В ЦСКА 1948 обаче смятали да не разчитат на испанците след Нова година.

Това ядосало Пенев и съответно довело до ситуацията, която от своя страна най-вероятно ще причини раздяла.