Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов, разказа с публикация в социалните мрежи как си представя бъдещото управление на БФС.

Ето какво написа той:

„Защо задаващата се нова КУЛТУРА в българския футбол е неизбежна и задължителна?

Споделяне на правилните ценности, визия и гордост на хора, борещи се за успех на терена и извън него! Изграден екип от висококвалифицирани, ентусиазирани и трудолюбиви хора, които ще бъдат отдадени на българската футболна система и продукт!

Разнообразието в един екип насърчава и позволява иновациите. Хора, отговарящи на новите тенденции в съвременния, развиващ се с бързи и невероятни темпове, футбол - на ходом вече не се играе (нека се забързаме).

Работата ни в БФС ще е упорита, със стремеж за развитие на всички нива - футболни и административни! Нужна е промяна на начина на мислене, подхода на работа и цялостно отношение. Водещ за нас е респектът!

СТОЙНОСТИ

- Вярваме, че най-добрият шанс за постигане на тези цели е със здравословна култура. Бъдещето на БФС ще осъмва и залязва с нашите ценности и гордост като нация във всичко, което правим!

ПРОГРЕСИРАЩИ

Ние ще приемем ново мислене в стремежа да актуализираме така изостаналата и амортизирана футболна федерация!

Федерация, лутаща се и блуждаеща в старомодни възгледи и идеи!

Ние ще защитаваме и гарантираме, че футболът като игра ще продължи да е удоволствие за всички нас. От малки до големи, момчета и момичета, бизнесмени, любители, политици и артисти!

РЕШЕНИ

Ние сме упорити и сме отговорни един към друг, за да служим изцяло на българския футбол, да напредваме заедно към по-добро и светло!“.