ЦСКА е в напреднали преговори за разиграващ полузащитник от Бразилия. В последната година той е бил част от водещ тим в местната Серия "С". Припомняме, че именно от тази лига през миналата зима у нас пристигна една от звездите на efbet Лига - Уелтон.

Халфът е бил наблюдаван внимателно през есенния полусезон, като е грабнал вниманието на "червените" и е бил одобрен от треньора Саша Илич. В момента се водят заключителни преговори между клуба и футболиста и ако всичко завърши благополучно, той ще бъде на линия за началото на зимната подготовка на ЦСКА. Както е известно отборът подновява тренировъчния си процес на 5 януари.

Бившият главен мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов е в Бразилия, като една от целите на пътуването му е именно въпросният полузащитник. Все още не е ясно дали от "Армията" ще трябва да заплатят трансферна сума за него, пише "Тема:Спорт".

"Червените" ще опитат да се подсилят във всички линии през зимата, като се нуждаят от играч в средата на терена, който да умее да се нагърбва с отговорността да организира атаките. Към момента единственият такъв в състава на Саша Илич е норвежецът Джонатан Линдсет.

Станислав Шопов и Лазар Туфегджич разочароваха на позицията зад нападателя през есента, а Марселино Кареасо досега е доста ефективен, но все още не е доказал, че може да е основна фигура в тима.

При успешно приключване на сделката бразилският плеймейкър ще се превърне в четвъртия представител на страната и шестият южноамериканец на "Българска армия". В момента част от ЦСКА са Бусато, Жеферсон и Гарсес, както и колумбийците Морено и Кареасо.