Левски няма да плаща трансферна сума за бъдещото си попълнение Рикардиньо, пише "Тема Спорт". Преминаването на 21-годишния бразилски нападател е почти договорено. Той е собственост на извоювалия промоция за местния елит Гремио.

През есента пък игра като преотстъпен в друг клуб от най-високото ниво - Атлетико Гоянензе. Общо за годината Рикардиньо бе на терена в 7 шампионатни мача в Серия Б и 6 в Серия А, като в тях не успя да се разпише. Той има договор с клуба си до декември 2024 година, но се очаква да го разтрогне и да премине на "Георги Аспарухов" като свободен агент.

Рикардо Виана Фильо-Рикардиньо, както е пълното име на играча, е роден на 23 април 2001 година в Сау Пауло. Именно от едноименния клуб започва и кариерата му. Той обаче не пробива при мъжете, а стига само до втория отбор. Преминава в Гремио, където си проправя път към първия състав. През есента на 2021-а и в началото на 2022 година е преотстъпен в португалския Маритимо. В местния елит записва 11 шампионатни двубоя, 6 като титуляр, в които бележи веднъж.

Рикардиньо притежава и португалски паспорт. Това означава, че няма да заема квота за играч извън Европейския съюз. През 2021-а е бил искан от Лудогорец, но до трансфер не се стига - предпочита да е под наем в Маритимо.