Турският гранд Бешикташ започва офанзива за привличането на вратаря на Локомотив Пловдив Динко Хоркаш. Клубът от Истанбул е в напреднали преговори с ръководството на черно-белите за 23-годишния страж, който направи отлична есен, пише „Марица“. Според запознати от Бешикташ са готови да извадят 1 милион евро за юношата на Динамо Загреб. Очаква се сделката да се реши в началото на идната седмица.

Хоркаш бе привлечен от Локо Пд през лятото. В началото хърватинът бе резерва на опитния Илко Пиргов. Ветеранът обаче отстъпи мястото си под рамката заради здравословни проблеми, а след това така и не успя да си го върне заради добрите изяви на Динко. Хърватинът бе на терена в 13 шампионатни мача. В 7 от тях успя да запази мрежата си суха. Той пази и в два двубоя за купата на България. Освен с добрия си рефлекс, Хоркаш се отличава и с отличната си работа с крака. Той има и отличен ръст – висок е 189 сантиметра. Тези му качества го правят апетитна хапка.

Бешикташ не направи добра есен. Тимът е едва на осмо място във временното класиране, като след 13 изиграни мача има 22 точки.

Още преди края на есенния полусезон на „Лаута“ получиха оферта за правата на Хоркаш. Предложението за трансфер на хърватина пристигна от френския Лориен. То бе обсъдено от ръководството на Локомотив и мениджърите на играча. В крайна сметка те решиха да го отхвърлят и да изчакат по-добро.

В последните дни се вдигна голяма пушилка, след като се разбра, че Локомотив е на път да се раздели с още поне четирима титуляри в състава на Александър Томаш през зесента. Почти сигурно във ФК ЦСКА 1948 Сф ще преминат Бирсент Карагарен, Джовани, Райън Бидунга и Матеус. Столичният тим проявява сериозен интерес към тях.