Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров отново атакува БФС. Славният български футболист използва социалните мрежи, за да зададе няколко въпроса към централата и да посочи какво пропусна родния футбол през 2022 година.

Ето какво написа той: 

„Коледа отмина, футболна България продължава да чака своя коледен подарък!

Кой спира и прави всяка изминала футболна Коледа по-трудна и непоносима за българския фен?

*Обжалващите вписването на Димитър Бербатов !?!?!

*Г-н вицепрезидентът в БФС Емил Костадинов!

*ФК Бароко – клуб, управляван от Николай Стайков, който по случайност е селекционер на националния отбор на България по футзал !?!?

*Академик София – клуб, контролиран от така принципния и висящ всеки ден на базата в Бояна Вихър Данчев?!?!

Откъде ли се взеха всички обжалващи вписването на Бербатов и защо ли всички те са тясно свързани с БФС?

Какво пропусна и продължава да пропуска като развитие нашият футбол в последните две години?

?1.Бонусна система за използване на млади български футболисти. Програма, разработена да подпомага всички клубове на всички нива, развиващи и използващи нашите български таланти!

Стратегия, даваща средства и възможности на клубовете да ре-инвестират, надграждат и подкрепят българското футболно дете!

? 2.Допълнително подпомагане, регулация и облекчаване (финансово и административно) на аматьорските клубове от всички нива, превръщайки аматьорските клубове в изцяло независими финансови дружества!

? 3.Административни и структурни промени.

Изцяло обновена и функционираща система в зоналните и областни центрове в цялата страна! Премахване на отживялата, зависима и закърняла система, въвеждане на изцяло нова, модерна, работеща за развитието на българския футбол!

?. 4. Изграждане на мултифункционален национален стадион. Отговарящ на времето, високите изисквания, лицензиран и готов да приема футбол на най-високо ниво. В името на феновете. В името на българския футбол. В името на децата. В името на бъдещето!“, написа бившият капитан на националния отбор.

Снимка: Lap.bg