Димитър Бербатов и екипът му излязоха с официално изявление във “Фейсбук” страницата си “Р-Еволюцията е тук”, след като стана ясно, че Апелативният съд определя Борислав Михайлов като законно избран президент на БФС.

Ето цялото изявление на Бербатов и хората около него:

"Уважаеми поддръжници, желаещи промяна в българския футбол, уважаема футболна общественост, бихме желали да ви информираме за развитието на делата, свързани с опорочения и манипулиран конгрес на БФС от 12 октомври 2021 г., избрал за президент Борислав Михайлов при груби нарушения на закона и Устава на БФС. 

Припомняме, че на първа инстанция Софийски градски съд постанови единственото правилно решение, а именно - отмяна на всички решения, взети на този. 

Със съжаление трябва да кажем, че тричленен съдебен състав на Апелативния съд с председател Теодора Кръстева и докладчик Светлин Михайлов постанови решение, което възпрепятства развитието на българския футбол и ощетява футболната общност. 

За мотивите на това решение оставяме всеки от вас да направи сам изводите за себе си. 

ТОВА НЕ Е КРАЙНО РЕШЕНИЕ И НИЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕМ, ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ В ПРАВОТАТА СИ. Затова ще обжалваме решението пред Върховния касационен съд. 

А онези, които пречат на развитието на българския футбол, на по-доброто бъдеще на българските деца и на които не им пречи да погазват закони, можем да кажем само - справедливостта ще възтържествува! 

Това се отнася с пълна сила и за ръководството на БФС. Спрете да убеждавате футболната общественост, че чакате всички дела да приключат, за да свикате конгрес. Ясно трябва да се заяви, че всеки бъдещ конгрес ще обезсили решенията на предишните и делата по тях ще се окажат безпредметни. 

ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ОТ ОБЕДИНИТЕЛЕН, ЧЕСТЕН И ОТКРИТ КОНГРЕС? 

Цялата общественост знае, че в прозрачен конгрес вие просто нямате шанс. 

Страхът ви трябва да бъде още по-голям, защото ние продължаваме с пълна сила борбата за справедливост, а вие ще трябва да си понесете отговорността! 

Ние няма да се откажем – заради всички хора, които реално правят футбола в България, заради клубовете, в името на децата".