Легендата на Левски Емил Спасов бе гост поредното издание на "Мач Каст" на "Мач Телеграф". В него шесткратният шампион със "сините" говори за миналото и настоящето на клуба, разбира се, и за своята кариера с екипа на тима.

"Мисля, че отборът, от който аз бях част, специално този между 1983 и 1985 година, е най-силният в историята на Левски за всички времена. Сега някой български тим, според вас, може ли да елиминира актуален шампион на Германия? Аз и Левски го направихме през 1984 година, когато елиминирахме Щутгарт. При това за втора поредна година - предишната ги отстранихме за Купата на УЕФА. Съжалявам много за дузпата, която изпуснах срещу Днепър.

Ако бях вкарал (Левски губи с 0:2 осминафинала реванш срещу този тим, след като е спечелил с 3:1 у дома и отпада), имахме шансове да играем на финал за КЕШ. В следващия кръг ни чакаше Бордо, който за онзи тим на Левски, беше напълно преодолим. Знаете, че на всеки се случва да изпусне, случи ми се и на мен. Разбира се, имам много хубави спомени от годините в Левски. Един от най-хубавите е голът, с който открих резултата в мача за титлата срещу ЦСКА през 1984 година, който спечелихме с 3:1 и станахме шампиони. След него феновете измислиха стиха "Емо Спасов гол им вкара някъде от Сточна гара", каза Спасов.

Той е оптимист, че изоставането от челните места ще бъде наваксано през пролетта и е убеден, че Левски ще изглежда значително по-добре през втората половина от сезона.