По нареждане на кмета на Пловдив Здравко Димитров Общинският съвет на града изготвя предложение за осигуряване на допълнителен финансов ресурс за довършването на стадион "Христо Ботев", съобщиха от Община Пловдив. Предложението трябва да бъде внесено за обсъждане на сесията на общинския съвет на 9-и февруари. 

Кметът на града настоява да се довърши изцяло козирката на съоръжението и покритието ѝ, както и фасадата на сектор "А". От общината обявиха, че е възложено на дирекция "Строителство и инвестиции" да изготви количествено-стойностни сметки за необходимите за целта средства.

"Държа на пълна прозрачност при разходването на средствата за "Колежа", заяви кметът Здраво Димитров.

Както е известно, до момента са отпуснати близо 37 милиона лева за строителството на стадион "Христо Ботев". Първоначално средствата бяха в размер на 25 милиона лева, а в последствие Община Пловдив изтегли допълнителен заем от 12 милиона лева за "Колежа".

На пресконференция в неделя феновете на Ботев алармираха, че се подготвя документ, според който само две трибуни на стадиона ще бъдат пуснати в експлоатация след завършване на съоръжението и то няма да има цялостна козирка. Заради това привържениците на "канарчетата" излязоха с официална позиция, в която обявиха намерението си да излязат на протест.