Лудогорец за момента не се приближава до подписването на нов играч за позицията на крилото. Разградчани са изпълнили изискванията на крилото Винисиус Пайва относно евентуалната му заплата, но на ниво клубове за момента няма споразумение, пише сайтът supervasco.com.

Желанието на разградчани е да вземат 21-годишния футболист под наем до Нова година, но клубът му Васко да Гама категорично отказва и настоява за директен трансфер. През 2022-а година Пайва е бил изпратен като преотстъпен в Итуано – доста по-скромен клуб. Но се оказва, че в Итуано са имали доста играчи и за Пайва записва едва 10 мача за 12 месеца. За да се избегне подобен сценарий, от Васко да Гама искат да го продадат.

Според друга медия от Рио де Жанейро - antenadosnofutebol.com.br, трансферът няма да се осъществи защото треньорът Маурисио Барбиери има 21-годишния играч в плановете си за сезон 2023. За момента това не е точно така, защото Пайва е записал само една среща от четири възможно в първенството на щата Рио де Жанейро.

21-годишният нападател има договор, подписан с Gigante da Colina (прякорът на клуба Васко) до декември 2024-а година. Оценен е на 800 000 евро, според проучването на уебсайта на Transfermarkt. "Високият едва 170 сантиметра Винисиус е доста колеблив, пише в профила си в социалните мрежи Лукас Педроса. Докато през първите три години от професионалната си кариера той играеше доста често за млад футболист с екипа на Васко да Гама, то през 2022-а изведнъж сякаш беше забравен и то напълно заслужено. Сега обаче явно отново е в полезрението".

Всъщност предвид факта, че Васко да Гама има още трима играчи на този пост, при подобрена оферта може и да се стигне до сделка в посока България.

Снимка: Lap.bg