Футболистът на Лудогорец Бърнард Текпетей спечели отличието за най-добър чужденец, играещ в България. Ганаецът спечели наградата като събра 30 гласа, а само на два гласа зад него е друг футболист на българския шампион – Каули Оливейра. На трето място остана Юрген Матей от ЦСКА с 11 вота.

Много благодаря за тази награда. Много благодаря на всички, които са гласували за мен. Много благодаря на моя спортен директор Георги Караманджуков и на Лудогорец“, каза цитираният от Тема спорт Бърнард Текпетей.

Брадли де Нойер спечели приза за най-красив гол. Той отбеляза победното попадение на 29 август в двубоя между ЦСКА и ЦСКА 1948.

Наградата за „Най-добър вратар“ за 2022 година бе връчена на двама футболисти – Светослав Вуцов и Даниел Наумов. Двамата събраха по 26 точки, след тях се нареди Густаво Бусато с 22 гласа, а четвърти е Серджо Падт с 11 вота.

Призът за „Най-добър защитник“ за 2022 година отиде при Антон Недялков от Лудогорец. Българският национал събра 32 гласа, след него се нареди бранителят на Левски Ноа Сонко-Сундберг, а на трето място се нареди Юрген Матей от ЦСКА с 20 гласа.

Наградата за „Най-добър полузащитник“ за 2022 година бе връчена на Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. Той спечели отличието с 73 гласа, халфът на Левски Филип Кръстев е втори с 13 класа, а Каули Оливейра се нарежда на трето място с шест вота.

Призът за „Най-добър нападател“ за 2022 година отиде при Кирил Десподов от Лудогорец. Призът за „Най-добър нападател“ за 2022 година отиде при Кирил Десподов от Лудогорец. Нападателят на „орлите“ събра 58 гласа, неговите съотборници Бърнард Текпей и Матиас Тисера са съответно на второ и трето място с 15 и 12 вота.

Снимка: Lap.bg