На "Герена" смятат, че засега сагата около Хосе Кордоба е приключила, след като отхвърлиха предложения за него от Русия, САЩ, а за капак и такова на стойност 2,2 милиона евро от Брьондби.

"Сините" вярват, че ще задържат панамеца поне до лятото, а тогава се надяват, че цената му ще скочи още и ще го продадат на по-сериозна печалба.

В Русия обаче тръбят, че няколко клуба от елита не са се отказали от намерението да се подсилят с Хосе Кордоба. За целта те дори са готови на подмолни действия.

Мераклиите били влезли в контакт с мениджърската агенция, която държи правата му и се опитват да изкушат агентита на защитника, които да натиснат Левски за негова продажба. Хосе иначе има договор до 2025 година.

Той се смята за един от най-перспективните играчи на агенция "RELC SPORTS", която е №1 на пазара в Панама в момента. Именно тя го пласира у нас първо в Етър, а след това на "Герена".

За тази връзка между клубове и агенти разкри руското издание euro-football.ru. То смята, че защитникът може да бъде убеден да промени мнението си в оставащите дни до затварянето на пазара в Русия.

В момента клубовете от руската Премиер лига са готови да свалят и звезди на всеки, който не се притеснява да подпише с тях, след като бяха напуснати от някои от най-големите си звезди заради санкциите наложени на Русия заради войната с Украйна, пише "Мач Телеграф".