ЦСКА тресна с 3:1 Ботев Пловдив в среща от от 20-ия кръг на Първа лига.

Два гола за "армейците" вкара Дюкенс Назон (10 и 25), един добави Маурисио Гарсес (47), точен за пловдивчани бе Николай Минков (45).

С тази победа ЦСКА дръпна с 4 точки на Лудогорец в битката за шампионската титла. Разградчани обаче имат мач по-малко, утре приемат Славия.

Трябва да се отбележи, че "червените" бяха подкрепяне от около 12 000 фенове, които създадоха невероятна атмосфера на "Армията".


Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния нападател на ЦСКА и България Петър Жеков, който почина днес на 78 годишна възраст. 

През първото полувреме армейците бяха пълни господари на терена и заслужено откриха резултата още в 10-ата минута, когато Джонатан Линдсет продължи с глава центриране от корнер към Дюкенс Назон и за тарана не бе преблем да се разпише с глава за 1:0.

Натискът в червено продължи и в 25-ата минута Брадли де Нойер направи страхотен пробив по левия фланг и пусна към Назон, който с бомбен изстрел прати кълбото за втори път в мрежата на Ботев, като преди това топката срещна и напречната греда.

В продължението на първата част гостите стигнаха до попадение, дело на Николай Минков, който се възползва от хубаво подаване на Тодор Неделев и от непосредствена близост се разписа за 2:1. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме рециталът на хаитянския звяр Дюкенс Назон продължи и в 47-ата минута нападателят направи страхотна асистенция към Маурисио Гарсес, който останал сам срещу Ханкич го преодоля безпроблемно и се разписа за 3:1.

Последва кратко прекъсване на играта, заради дим над терена от хореографията по трибуните, след което темпото леко спадна. В 76-ата минута Назон бе близо до своя хеттрик, но изтрелът му мина встрани от левия страничен стълб.

Последва двойна смяна, при която на терена се появиха Браян Морено и Жеферсон Телес на мястото на Линдсет и Назон.

Червените продължиха да атакуват и да се забавляват на терена, но до повече голове така и не се стигна и в крайна сметка момчетата на Саша Илич се поздравиха с напълно заслужена победа с 3:1 над Ботев и продължават да оглавяват временното  класиране в Първа лига с актив от 50 точки.

ЦСКА - Ботев Пловдив 3:1

Голмайстори:

1:0 Назон (10)
2:0 Назон (25)
2:1 Минков (45)
3:1 Гарсес (47)

ЦСКА: 1. Бусато, 21. Юга, 2. Матей, 22. Махмутович, 19. Турицов, 5. Де Нойер, 26. Марселино, 7. Линдсет, 14. Хайнц, 10. Гарсес, 9. Назон

Ботев Пловдив: 13. Ханкич, 3. Конате, 4. Генев, 8. Неделев, 11. Бароан, 15. Етоо, 17. Минков, 21. Нади, 24. Джаспър, 31. Емануел, 44. Пунчец