Спартак Варна се наложи с 2:1 над Ботев Враца и записа първа победа под ръководството на Димитър Димитров-Херо и общо втора от началото на сезона.

Жоао Марио откри за домакините в 23-ата минута, а Иван Йорданов удвои след час игра. Браян Переа намали изоставането на врачани си в 66-ата минута, но това се оказа достатъчно само за почетна загуба.

„Соколите“ изиграха силно първо полувреме, в което напълно доминираха, като можеха да имат и по-голям аванс, след като удариха греда. В 19-ата минута Лерой Микелс получи топката отляво и влезе навътре, след което отправи страхотен изстрел от около 25 метра, който обаче се отби от напречната греда.

В 23-ата минута Александър Беолусов и Микелс направиха отлично двойно отдясно, а молдовецът влезе в наказателното поле и пусна пас към точката за дузпа, а там Марио засече във вратата на Костов за 1:0.

Ботев излезе преобразен през втората част и в началните минути след почивката наложиха натиск. Клери Сербер отигра технично за Чавдар Ивайлов на центъра, след което халфът изведе Переа сам срещу Фигейредо, но нападателят пое топката прекалено дълго и вратарят успя да улови.

Спартак обаче спря устрема на врачани след точно час игра, когато удвои преднината си. Преотстъпения от Лудогорец халф Иван Йорданов получи на десния фланг, след което напредна и влезе в наказателното поле, където се получи рикошет първо в Сербер и после в Том Рапнуи, които след това спряха буквално да играят. Това позволи на Йорданов да си вземе обратно топката и реализира от границата на вратарското поле.

Шест минути по-късно Браян Мендоса получи дълъг пас на левия фланг, след което напредна, влезе в пенала и подаде към границата на вратарското поле, където Роберто Хименес изпусна Переа, който пък не осъществи най-добрия контакт с топката, но въпреки това намали резултата.

По този начин Спартак спря серията си от девет поредни мача без успех в първенството. Тимът на Херо остава на последното 16-о място, но вече с актив от 12 точки и с една по-малко от Пирин Благоевград и Хебър. Ботев Враца пък е на 12-ата позиция с 19 пункта.