Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди шампионатната среща утре с Ботев Враца на "Герена".

"Футболистите утре ще имат възможност да покажат добра игра. Основното е всеки мач отборът да играе по-добре и да побеждава. Тренираме всеки ден да ставаме по-добри. Ако се натрупат поредица мачове с победи, нормално да се увеличи футболното самочувствие на играчите". 

"Не съм доволен най-вече от това, че терените не са в нужното състояние. С подобряването на терените април месец, нещата ще се подобрят в тренировъчен план". 

"Държа моите футболистите да бъдат изключително концентрирани, винаги може да има проблеми, ако не си се концентрирал, още повече Ботев направи добри мачове. Спортно-технически съм нямал проблеми с никого. От финанси не разбирам, моята работа е да правя футболен бизнес, да създавам футболисти, които да носят сериозни финансови стимули. Свършихме много работа за тази година по този въпрос", каза Станимир Стоилов.

"Сега гледам и повиквателните за националните отбори. Преди имахме една повиквателна, сега имаме трима чужденци и трима българи, това е атестат за работа. От спортно-техническа страна гледаме в една гледна точка. Това показва, че клубът работи. В моята работа винаги съм създавал футболен бизнес".

"Един клуб, който е на печалба, от това какво повече може да говорим. Не всеки, който ръководи клуб, може да го изкара на печалба. На мен ми е най-лесно да си почивам. 13 години стоях далеко от Левски точно заради интриги".

"Върнах се, когато нямаше накъде и заедно с феновете, хората, които работят, и спонсорът, всички заедно успяхме да стигнем дотук и да изчистим големи задължения, които имаше. Знаехме, че е тежка ситуацията. Никога не съм бягал от проблеми и истината, нямам и намерение. Левски трябва да бъде спасен и да бъдат изплатени дълговете", каза още Мъри.

"Естествено, ако има напускащи, трябва да има и пристигащи, но ако го запазим, спокойно можем да сме в борбата за титлата. Няма причина да не е така. Това, че отпадна от Европа беше просто нещастие. Скоро е нямало български тим, който да надиграва отбори като ПАОК. Това са неща, които ги вярваме и работим по това. Догодина трябва да бъдем в борбата".

"Другото всичко са проблеми, които трябва да се решат на масата. Имахме и дълга серия без победа и винаги имаше фенове. Футболният капитал е налице, дори и моето присъствие да не е в Левски, този отбор има потенциал да се бори за титлата догодина", завърши Стоилов.