Лекарският щаб на Локо София прави всичко възможно да вдигне контузения Мартин Райнов за гостуването на Спартак Варна днес. Халфът получи травма в двубоя с ФК ЦСКА 1948 Сф и бе заменен на почивката от Юли Ненов. Райнов ще тръгне с тима за Варна и в последния момент ще се решава за него, пише „Тема Спорт“. Двубоят в морската ни столица пропуска Селсо Рапосо, който е наказан.

 Очаква се наставникът Станислав Генчев да направи някои промени по състава за визитата на Спартак след звучния шамар с 0:6 от ФК ЦСКА 1948 Сф в „Надежда“, който разбуни духовете сред феновете. Заговори се и за смяна на Генчев, но самият наставник бе категоричен, както и собственикът Иван Василев, че това не отговаря на истината и че той остава.

Локомотив обаче трябва да спира негативна серия от 8 поредни шампионатни мача без победа. Подобна имаше в края на 2021-а, когато срещите бяха дори 9.

Димитър Димитров-Херо обяви, че срещата с Локомотив София е абсолютно задължителна за печелене. Това важи и за столичани.

Последният сблъсък между двата съперника на „Коритото“ бе в края на септември 2020-а в предварителния кръг за купата, спечелен от Спартак с 2:1.

„Сега е време за мъже! Трябва да се прояви характер. Само победите могат да ни върнат на успешния път. Отборът е показвал, че може да излезе от трудни ситуации с добри игри. Очаквам да се случи същото и сега“, каза Генчев преди срещата.