Локомотив Пловдив и Берое завършиха при нулево равенство в последния мач от 23-ия кръг на Първа лига.

Гостите от Стара Загора могат да съжаляват повече, защото играха с човек повече на терена цяло второ полувреме, след като Йосип Томашевич бе изгонен с директен червен картон в 45-ата минута заради грубо влизане в краката на Божидар Пенчев, но въпреки численото си преимущество играчите на Николай Киров не успяха да се възползват и да стигнат до успеха.

По този начин Берое остава на 13-а позиция в подреждането с актив от 21 точки, докато Локомотив се утвърди на 4-то място в класирането с 39 точки, с точка повече от Славия и Левски. 

На стадиона в пловдивския парк „Лаута“ двата тима изиграха равностоен двубой, в който обаче нямаше много интересни ситуации пред двете врати, а гол на Берое през втората част бе отменен с помощта на системата ВАР заради игра с ръка на Макс Челич.

В 18-ата минута домакините пропуснаха отличен шанс да поведат в резултата. Серкан Юсеин се подхлъзна при изнасянето на топката пред наказателното поле на Берое, което позволи на Пиер Зебли да отнеме и да се озове очи в очи с Иван Караджов, но завършващият удар на полузащитника по земя бе слаб и стражът на гостите отрази с крак.

Десет минути по-късно „смърфовете“ отново получиха добра възможност, след като Джовани намери с дълго подаване от собствената половина Ерик Сорга, естонецът овладя отдясно в пеналтерията на „заралии“ и стреля по диагонала, но не успя да уцели целта. 

Малко след това Берое отговори с бързо разгърната атака по левия фланг, при която Трибулет комбинира със Симеон Мечев, който пусна успореден на голлинията пас към Тонислав Йорданов и бившият футболист на Арда засече топката, но изстрелът му бе слаб и попадна право в ръцете на Динко Хоркаш.

Минута преди края на редовното време на първата част Локомотив остана с човек по-малко на терена. Йосип Томашевич влезе грубо в краката на Божидар Пенчев, главният съдия Станимир Тренчев отсъди нарушение и първоначално показа жълт картон на защитника на „черно-белите“, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР промени решението си и изгони Томашевич с директен червен картон.

Берое се възползва от численото си преимущество шест минути след подновяването на играта. Макс Челич се оказа най-съобразителен в пеналтерията на Локомотив след разбъркване при центриране от корнер и прати топката в мрежата на Хоркаш, но попадението бе отменено след намеса на системата ВАР заради игра с ръка на бранителя на „заралии“. 

Минута след това Мартин Паскалев сбърка при изнасянето в собственото наказателно поле, но Тонислав Йорданов и Божидар Пенчев не се разбраха и не успяха да се възползват от грешката на централния защитник на „смърфовете“. 

В 81-ата минута Локомотив имаше шанс да стигне до успеха, след като гостите подариха топката на Матеус да Силва, който с индивидуален пробив от собствената половина стигна до наказателното поле на „заралии“ и стреля в близкия ъгъл, но Иван Караджов изби в корнер и така срещата завърши при нулево равенство.

В следващия 24-и кръг за Локомотив (Пловдив) предстои градско дерби с Ботев на базата на „канарчетата“ в „Коматево“, докато Берое ще бъде домакин на ЦСКА 1948. 

Локомотив Пловдив - Берое - 0:0

Локомотив Пловдив: Динко Хоркаш, Матеус да Силва, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Йосип Томашевич, Пиер Зебли, Петър Витанов, Димитър Илиев (90+2 - Георги Каракашев), Бабакар Дион, Джовани (87 - Милош Петрович), Ерик Сорга (46 – Денислав Александров) 

Берое: Иван Караджов, Густаво де Асис, Сана Гомес (31 – Педро Сантана), Зария Ламбулич, Макс Челич, Серкан Юсеин (64 – Калоян Кръстев), Симеон Мечев, Клайдер Машедо, Вини Трибулет, Божидар Пенчев (84 -Спас Георгиев), Тонислав Йорданов