Ако не играем на максимума си срещу Арда, може да имаме проблеми. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов на днешната си пресконференция преди утрешния сблъсък с кърджалийци от 24-ия кръг на Първа лига. Двубоят на "Арена Арда" е утре, 19 март, от 14:30 часа.

Мъри коментира травмата на Роналдо, като сподели, че отсъствието на играчи в атака е най-проблемно за "сините" от всички зони на терена. "Ще решаваме утре според състоянието, три дни не е тренирал. Има кой да играе на позицията на Роналдо, макар че за нас всеки отсъстващ играч е голяма загуба. Тези атакуващи футболисти при нас са много малко. Имаме повече варианти в защита и полузащита. В атаката нямаме голям избор, надявам се да можем да използваме всички играчи", започна той.

Стоилов говори и за утрешния съперник на столичани, като отличи комбинативният им стил на игра и изчистената тактическа постройка. "Да, има доста интересни футболисти във всички зони, не искам да отличавам един или двама, защото не е достатъчно коректно. Най-вече комбинативният стил, имат изчистена тактическа постройка, те нямат много слабости. По-важно е как ще играят нашите футболисти, искам моят отбор да играе на максимума на възможностите си, това ще бъде решителният момент за това кой ще контролира ситуацията на терена".

"Ще видим според хората, които са на терена, ще решавам в последния момент. Когато изпуснахме в предния мач, не се оказа фатално. Миналата година дузпите бяха бич за Левски. Затова се опитваме да се подобряваме. Просто Левски загуби мачове на дузпи, които можеха да прехвърлят отбора в исторически план да спечелим трофей или да продължим напред в евротурнирите, те са важен компонент", добави наставникът по отношение на титулярния изпълнител на дузпи в тима".

"Най-важно е отборът да затвърди победите, сега е важно срещу много по-силен противник да го направим. Не съм се вглеждал в класирането, особено като не сме на първо място. Важно е да трупаме победи, дългата ни серия без успехи не се отрази сериозно в класирането. Който успее да спечели три точки, ще е много добре за него. Добра игра с победа, към това трябва да се стремим".

"Очаквам привържениците да са на стадиона и отново да подкрепят любимците си. Трябва да се стигне до крайните възможности на играчите, за да спечелим срещу отбор като Арда, иначе можем да имаме проблеми. Футболистите всичко им е наред откъм условия и финансиране, те трябва да мислят само за представянето на терена, техен ангажимент е да побеждават, всички други проблеми са решими", завърши треньорът на Левски.