Членът на изпълнителния комитет на БФС Йордан Лечков заяви, че опитът на отбора на Черна гора се е оказал решаващ за победата в петък в първата евроквалификация.

Бившият полузащитник говори пред журналистите преди заминаването за Будапеща и отбеляза, че българският отбор е изглеждал скован в първата си среща.

"Не започнахме добре. Мисля, че като за първи мач момчетата бяха доста сковани. Не знам какви точно са били указанията на треньорското ръководство, но имахме своите положения. И смятам, че по-опитните футболисти извлякоха максималното да вземат трите точки", каза Лечков.

Попитан за следващите съперници, както и за позицията на Сърбия в нашата група G, той отговори: "За мене Унгария е много силен отбор. Но се надявам нашият отбор да се представи добре. Винаги съм казвал, че всичко зависи от футболистите. Сега изпуснахме питомното у дома и отиваме да гоним дивото".

"Сърбия не съм ги гледал, не мога да кажа колко са силни. Не си позволявам да давам оценка. Но за мене Унгария е много силен отбор и е фаворит в нашата група и за 1-ото място. Имат добър отбор, играят много силно", коментира още Лечков.