Селекционерът на България Младен Кърстаич говори преди мача с Унгария утре, който е втори за националния отбор от група G на Европейските квалификации. "Лъвовете" загубиха с 0:1 от Черна гора в петък и утре се нуждаят от позитивен резултат, за да останат в битката за класиране.

Той обаче заяви, че има проблем с Петко Христов, който е получил удар в мускул на крака в петъчната среща и е под много сериозен въпрос за утре.

"Изиграхме един добър и тежък мач срещу Черно гора. Отборът ни е по-изтощен от този на Унгария, мисля че бяхме по-добрия отбор, заслужавахме не само да вземем точка, но и да победим. Нашият отбор е мотивиран и днес. И само грешката, която направихме, както и някои други пропуски в мача в петък, трябва да отстраним. Мисля, че реакцията от публиката беше категорична", заяви Кърстаич.

"Пети път сме заедно и мисля, че мотивацията е на високо ниво. Има грешки, но искам да ги изтърпим, за да растем", добави селекционерът.

След това той заяви, че със сигурност ще има промени в състава, като едната ще бъде наложителна. По всяка вероятност мястото на Христов в последната линия на отбраната ще заеме Пламен Гълъбов.

"Отпадна една опция с контузията на Недялков. Не сме в добра ситуация Петко Христов и не е ясно дали ще играе. Но никой не искам да ни жали, ще играят тези, които са здрави. Антон Недялков е квалитетен и опитен футболист, видяхте колко липсва", каза Кръстаич.

Попитан дали има план Б при негативен развой на мача, той отговори:" План Б винаги има както и да върви мача - и при равенство, и при загуба, а и при победа".

"Знаем си нашата класа. Искам да показваме, че се стараем да играем футбол и се борим за националния герб. Това искам да направим - един млад отбор, който има класа. Очакванията са за пълен стадион, което ще окаже натиск върху играчите. Но великите играчи се раждат на такива мачове", допълни сръбският селекционер на България.

"Да, Черна гора са опитни и физически играчи, но и въпреки това искахме да играем с висок риск, но за съжаление не се получи да вземем точки. Утре ни чака същият тежък мач. Но както казах, в такива мачове се раждат големите играчи", завърши Кръстаич.

Снимка: Lap.bg