Поредна съдебна инстанция поряза амбициите на Димитър Бербатов за президентския пост в Българския футболен съюз, след като 15-ти състав на Софийския апелативен съд (САС) потвърди решението на Софийския градски съд от 27 септември 2022 г. и обяви събитието на 18 март миналата година, представено като конгрес, за незаконосъобразно.

След като разгледа и обсъди доводите и възраженията и съобразно данните по делото и приложимите законови разпоредби, САС отчита, че делегатите на мероприятието в НДК не са определени по регламентирания според документите ред, както и установява куп допълнителни нарушения на Устава на БФС. 

Апелативният съд също така приема, че Изпълнителният комитет е разполагал с пълните правомощия да отмени свое решение за свикване на Общо събрание, след като членовете на съюза са уведомени за това.

По този начин втора съдебна инстанция се произнесе срещу претенциите на Димитър Бербатов и екипа му за легитимност на събитието на 18 март 2022 г.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС в едномесечен срок  от датата на прочитане на решението.

На 16-и март Софийски градски съд се произнесе по друго дело и отново в подкрепа на Борислав Михайлов. Тогава Софийски градски съд прекрати делата срещу решенията на Конгреса от 2021-а година на още два клуба. Това са клубовете от аматьорския футбол ФК Венци (град Искър, област Плевен) и ФК Русокастро (област Бургас) срещу проведения на 12 октомври 2021 година конгрес на БФС, на който Михайлов спечели срещу прекия си конкурент Димитър Бербатов.